Je kachel stoken wanneer het regent

Mag ik mijn haard aansteken wanneer het regent?

Ja, het is geen probleem om uw haar te stoken wanneer het buiten regenachtig is. De uitmonding is immers altijd bedekt met een kapje, waardoor de regen niet het kanaal in komt.

Het belangrijkste punt om rekening mee te houden wanneer je gaat stoken is de windkracht. In het beste geval staat er een windkracht 2 en minimaal een windkracht 1. Hierdoor worden de rookgassen meegenomen en blijven ze niet hangen rondom de huizen. Dit is bij regen altijd het geval en dus mag u gerust de haard aansteken.

Stookalert van het RIVM

Twijfel je toch of het verstandig is om te gaan stoken vanwege het weer? Kijk dan naar het stookalert van de RIVM. Zij geven per regio aan of er beperkingen gelden.

Stookalert

Weten of je mag stoken met andere weertypes?

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1021 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Rolinka, Loenen
15-06-2021 |

In onze woning was geen schoorsteen aanwezig. Hiervoor moest een kanaal worden aangelegd. De Heidesmid heeft ons positief verrast door uitstekend maatwerk te leveren en mee te denken en werken bij de aanleg hiervan en bij het plaatsen van de kachel. Ook hebben we hele goede ervaringen met de werknemers die bij ons over de vloer zijn geweest.