Mijn gashaard ontsteekt niet

Met een simpele druk op de knop kan je genieten van de aangename warmte en het prachtige vuurbeeld van een gashaard. Dit maakt dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast zijn gashaarden ook zeer onderhoudsvriendelijk. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat je langer van je gashaard kan blijven genieten en heb je minder kans op storingen. Toch kan het onverhoopt voorkomen dat je gashaard het niet doet en bijvoorbeeld niet wilt ontsteken. Wat kun je in dat geval doen?

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

Wat kan ik doen als mijn gashaard niet ontsteekt?

Heb je problemen met het ontsteken van je gashaard? Dan komt dit meestal door een probleem met de elektronische ontsteking. Veel voorkomende problemen met de elektronische ontsteking zijn:

  • De batterijen van de afstandsbediening zijn leeg of bijna leeg. In dit geval kun je de batterijen eenvoudig zelf vervangen en de gashaard opnieuw proberen te ontsteken.
  • De batterijen van de ontvanger zijn leeg of bijna leeg. Ook in dit geval kun je de batterijen zelf vervangen. Is de ontvanger aangesloten op het stroomnet? Kijk dan of er iets misgaat met de stroomvoorziening.

In dit artikel (met instructievideo) leggen wij uit hoe je de batterijen van je gashaard zelf eenvoudig kan vervangen.

Batterijen vervangen van een gashaard

Probleem niet verholpen?

Blijft het probleem met de ontsteking van je gashaard aanhouden of ervaar je andere problemen met je gashaard? Neem dan gerust contact met ons op. Onze service-afdeling en servicemonteurs staan voor je klaar om het probleem op te lossen.

Door jaarlijks onderhoud te laten plegen aan je gashaard kunnen beginnende problemen tijdig door een servicemonteur worden gesignaleerd.
Maak eenvoudig online een afspraak voor een onderhoudsbeurt. 

 

Meer informatie nodig?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

100% veilig en spamvrij

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 900 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Stefan, Baks
18-01-2021 |

We liepen op een zondag maar even naar binnen. Want een houtkachel hadden we onlangs elders gekocht maar een rookgas kanaal moest nog wel geïnstalleerd worden. Na een prettig ontvangst, een goede uitleg over wat erbij komt kijken bij het plaatsen van een houtkachel en met direct een overzichtelijke offerte zijn we weer na huis gegaan. Na een nachtje slapen akkoord gegeven voor de offerte. De installatie werd ingeplant en correct, snel en netjes uitgevoerd. Twee vaklui hebben het werk uitgevoerd zoals we ook op die zondag uitgelegd hebben gekregen. Nu is het elke dag genieten in hoofdletters!