Een elektrische haard als roomdivider

Een elektrische haard als roomdivider

Je hebt een (grote) ruimte in huis, die lastig in te richten is. Je kunt dan overwegen om een roomdivider te plaatsen. Hiermee kun je de ruimte verdelen en creëer je als het ware twee afzonderlijke ruimtes. Zou dat kunnen met een elektrische haard? We leggen het uit in dit artikel.

Een elektrische haard als roomdivider, kan dat?

Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo zijn er elektrische sfeerhaarden, elektrische en petroleum kachels en elektrische terrasverwarming. Een model dat echter direct de aandacht trekt, is een elektrische doorkijkhaard. Dit model kenmerkt zich door het vele glas. Aan de voorkant, aan de voor- en achterkant of zelfs aan de voor-, achter- én zijkant. Zoals de naam dus al doet vermoeden, kun je door een elektrische doorkijkhaard heen kijken. Dat levert een zeer fraai beeld op en het maakt dit type haard uitermate geschikt als roomdivider! Vanuit beide ruimtes kun je immers van het prachtige vlammenspel genieten.

Een elektrische (doorkijk)haard wordt vaak geplaatst als roomdivider, bijvoorbeeld tussen de keuken en de woonkamer of de eetkamer en de woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om de haard in het midden van een wand of schouw te laten plaatsen, zodat je vanuit zowel de voor- als achterkant door de haard heen kunt kijken. Het is ook mogelijk om de haard aan de zijkant van de wand of schouw te laten plaatsen. De haard heeft dan glas aan de voor-, achter- en zijkant.

Dit zijn de voordelen

Naast dat een elektrische doorkijkhaard een geweldige toevoeging is aan ieder interieur, heeft het plaatsen ervan als roomdivider nog een aantal voordelen, namelijk: 

  • Je geniet vanuit beide ruimtes van het vlammenspel.
  • Het geeft een optisch ruimer effect aan de totale ruimte.
  • Je kunt goed zien wat er aan de andere kant van de ruimte gebeurt.
  • Wanneer je ook een verwarmingselement toevoegt aan de haard, zal de warmte beter verspreid worden over beide ruimtes.
  • Je hebt geen rookkanaal nodig. Plug simpelweg de stekker van de elektrische haard in een geaard stopcontact en je bent klaar!

Zijn er ook nadelen?

Weinig. Er zijn mensen die ‘echte’ vlammen verkiezen boven de vlammen van een elektrische haard. De elektrische haarden van nu zijn echter uitstekend in staat om een zeer realistisch haardvuur na te bootsen. Een ander mogelijk nadeel zou kunnen zijn dat een elektrische haard geen typische houtgeur afgeeft.

[h2]Deze elektrische haarden komen in aanmerking[/h2]

Overweeg je om een elektrische doorkijkhaard aan te schaffen? De volgende modellen zijn geschikt als roomdivider. 

Meer hulp nodig? Wij helpen je verder!

Met dit kennisbankartikel hopen we je nieuwe inzichten te hebben gegeven over elektrische haard als roomdivider. Toch kan het zo zijn dat je nog met wat vragen zit. Geen probleem! Bij De Heide Smid hebben we ervaren specialisten rondlopen die graag samen met jou de geschikte elektrische doorkijkhaard vinden.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1036 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Ditsy, Ermelo
13-09-2021 |

Mooie Dovre 525CB uitgezocht na deskundig advies door medewerker van de Heidesmid in Halle. Fijn geholpen maar vooral keurig geplaatst. Super kacheltje