De kachel trekt niet

”De kachel trekt niet!” Het is een misvatting die De Heide Smid regelmatig hoort, want het is niet de kachel die niet trekt. Een goede trek ontstaat namelijk door de juiste combinatie van de kachel en de schoorsteen. Tijdig onderhoud en het vegen van de schoorsteen is hierbij noodzakelijk. Toch kan het voorkomen dat dit niet genoeg is en dat de schoorsteen gerenoveerd moet worden.

Dit gebeurt doorgaans met het trekken van een flexibele pijp. Een flexibele pijp is een pijp die van boven naar beneden door de schoorsteen wordt getrokken en dan wordt aangesloten op de kachel. Hierdoor ontstaat er een nieuw en veilig rookkanaal zonder dat de schoorsteen afgebroken moet worden.

Flexibel rookgaskanaal

Een flexibel rookgaskanaal

Meer informatie nodig?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

100% veilig en spamvrij

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 900 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Stefan, Baks
18-01-2021 |

We liepen op een zondag maar even naar binnen. Want een houtkachel hadden we onlangs elders gekocht maar een rookgas kanaal moest nog wel geïnstalleerd worden. Na een prettig ontvangst, een goede uitleg over wat erbij komt kijken bij het plaatsen van een houtkachel en met direct een overzichtelijke offerte zijn we weer na huis gegaan. Na een nachtje slapen akkoord gegeven voor de offerte. De installatie werd ingeplant en correct, snel en netjes uitgevoerd. Twee vaklui hebben het werk uitgevoerd zoals we ook op die zondag uitgelegd hebben gekregen. Nu is het elke dag genieten in hoofdletters!