Camera inspectie schoorsteen

Een degelijke installatie van het rookkanaal is belangrijk om verantwoord te kunnen stoken en om optimaal van je kachel te kunnen genieten. Maar naast een goede installatie is het ook belangrijk dat het rookkanaal en de schoorsteen goed onderhouden worden. Wij adviseren dan ook om minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen en controleren. Maar soms zijn er situaties dat bij het controleren van de schoorsteen een camera inspectie nodig is.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

Waarom is een camera inspectie van de schoorsteen noodzakelijk?
Wanneer is een camera inspectie van de schoorsteen noodzakelijk?
Twijfel je aan de staat van jouw schoorsteen?

Waarom is een camera inspectie van de schoorsteen noodzakelijk?

Scheurvormingen, verstoppingen en slechte voegen in de schoorsteen kunnen leiden tot problemen, maar zijn aan de buitenkant van de schoorsteen niet altijd goed zichtbaar. Door middel van een camera inspectie kan de conditie van de binnenkant van de schoorsteen vastgesteld worden. Door een camera inspectie te laten uitvoeren voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Camera inspectie door De Heide Smid

Beelden van een camera inspectie. Zichtbaar is de aanslag aan de binnenzijde van de schoorsteen.

Wanneer is een camera inspectie van de schoorsteen noodzakelijk?

Twijfel je aan de kwaliteit van de schoorsteen, vermoed je dat de schoorsteen verstopt zit of heb je bijvoorbeeld een nieuwe woning met een hout- of pelletkachel, maar ken je de geschiedenis van de schoorsteen niet? Dan is een camera inspectie verstandig om de kwaliteit van de schoorsteen te controleren voordat je deze in gebruik neemt.

Camera inspectie schoorsteen De Heide Smid

Beelden van een camera inspectie. De schoorsteen is gereinigd en daarna is er een flexibele buis aangebracht.

Twijfel je aan de staat van jouw schoorsteen?

Of heb je vragen over de camera inspectie of het schoorsteenvegen? Neem dan gerust contact met ons op via 0314 – 631742 of via info@heidesmid.nl. De Heide Smid beschikt over vakkundige schoorsteenvegers die zijn aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Onze schoorsteenvegers zorgen niet alleen voor een perfecte reiniging van de schoorsteen, maar kunnen jou ook adviseren over heel veel aspecten wat te maken heeft met de schoorsteen, stookgedrag en veiligheid.

Meer informatie nodig?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

  100% veilig en spamvrij

  Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1037 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
  Lees alle reviews
  Annelies, Zelehm
  17-09-2021 |

  Ze denken mee , kachel zetten verliep voorspoedig