De Heide Smid

Kachelonderdelen

Kachelonderdelen kunnen kapot gaan of slijten, maar het is dan wel prettig om te weten dat deze vervangen of gemaakt kunnen worden zodat je weer kan genieten van je kachel. Is een onderdeel van jouw kachel kapot of versleten? Dan kunnen wij deze voor je leveren en/of vervangen. Bij De Heide Smid kan je kachelonderdelen van veel verschillende merken verkrijgen. Is een kachelonderdeel toch niet meer leverbaar? Ook dat is geen probleem. In veel gevallen kunnen wij deze dan zelf maken in onze eigen werkplaats.

Kachelonderdelen bestellen?

Wij kunnen onder andere de volgende kachelonderdelen voor je leveren:

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie, maar wij kunnen nog veel meer kachelonderdelen leveren, denk bijvoorbeeld ook aan schudroosters en handgrepen. Wil jij meer informatie over een kachelonderdeel of heb jij een nieuw onderdeel voor je kachel nodig? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms of vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen dan contact met je op.

  Jouw gegevens

  *zijn verplichte velden

  Gegevens van de kachel


  Voeg foto’s toe van de kachel of de te vervangen onderdelen en het type plaatje.
  Binnenwerk houtkachel

  Het binnenwerk van een kachel dient ter bescherming en kan van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals vuurvast steen van chamotte, vermiculiet of skamolex. Zijn er scheuren ontstaan in het binnenwerk van de kachel? Dan kan dat geen kwaad. Als het binnenwerk afbrokkelt is het goed om deze te (laten) vervangen.

  Chamotte binnenwerk/stookbodem

  Vermiculiet binnenwerk/stookbodem

  Chamotte binnenwerk/stookbodem

  Kachelkoord

  Een kachelkoord is een klein, maar zeer essentieel onderdeel van je kachel. Een kachelkoord zorgt namelijk voor een goede afdichting tussen het rookkanaal en de kachelaansluiting, het glas van de kacheldeur en de kacheldeur zelf. Hierdoor kunnen rookgassen niet in de kamer komen. Kachelkoord kan gemonteerd worden met behulp van vuurvaste lijm of een afneembare kleefstrip.

  Kachelkoord

  Kachelkoord

  Kachelruit

  Soms kan het voorkomen dat een kachelruit is beschadigd of zelfs gebarsten, bijvoorbeeld doordat je een net iets te groot houtblok hebt gebruikt. In veel gevallen kunnen wij een nieuwe kachelruit voor je op maat snijden in onze eigen werkplaats in Halle. Maar natuurlijk kunnen wij deze ook voor je bestellen, ook als het een gebogen of ronde ronde ruit betreft.

  Met een speciale ruitenreiniger kan je snel en eenvoudig een kachelruit schoonmaken. 

  Diverse glasruiten kachel

  Convectierooster inbouwhaard

  Bij inbouwhaarden worden aan de zijkanten van de ombouw convectieroosters geplaatst. Convectieroosters zorgen voor een goede ventilatie in de ombouw waardoor de temperatuur in de ombouw niet te hoog kan worden. Wanneer de warmte in de ombouw niet weg kan, kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. Convectieroosters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren.

  Convectieroosters

  Diverse convectieroosters

  Remplaten (vlamplaten)

  Een remplaat wordt ook wel een vlamplaat of een keerplaat genoemd. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de warmte en het rendement van de kachel blijft behouden. Dankzij de remplaat ontstaat er stuwing in de kachel. Hierdoor worden na de primaire verbranding ook de nog onverbrande rookgassen verbrand (secundaire verbranding).

  Remplaat, klep voor remplaat, klep as voor Barbas kachel

  Remplaat voor Jotul kachel

  Kachellak

  Is de lak van jouw kachel beschadigt en wil je dit zelf herstellen? Dat kan! Kachellak wordt geleverd in spuitbussen waardoor je zelf de beschadiging kan herstellen. Wat onder andere van belang is dat je dan wel de juiste kleur kiest, in de meeste gevallen gaat het om zwart of antraciet.

  Wil je advies over hoe je deze beschadiging zelf kan herstellen of wil je dit toch liever uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op.

  Kachellak

  Kachellak

  Stookbodem

  Stookbodems zijn er in twee verschillende soorten: een stookbodem met een aslade en een stookbodem met een vaste stookbodem. Het verschil is dat de vaste stookbodem niet is voorzien van een schudroosters. Deze schudroosters zijn in de meeste gevallen gemaakt van chamotte, vermiculiet of skamolex.

  Schudrooster Barbas kachel

  Diverse schudroosters