De Heide Smid

Carbid

Carbid

Kom naar De Heide Smid


Carbid is een onmisbaar element bij het carbidschieten. Dit product is verkrijgbaar bij de vestigingen van De Heide Smid. Doordat wij staan voor kwaliteit, verkopen wij uitsluitend het beste carbid dat er is. Het beste carbid wat momenteel op de markt te verkrijgen is, is carbid met het kwaliteitskeurmerk klasse A. Carbid met het klasse A keurmerk heeft een minimale gasafgifte van maar liefst 309 liter acetyleengas per kilo carbid. Omdat ons carbid puur is en voldoen aan de zeer strenge kwaliteitseisen, knalt dit gegarandeerd het hardst. Om écht de hardste knal te krijgen, heb je de juiste verhouding carbid, water en wachttijd tot ontsteking nodig. Onze adviseurs kunnen je er alles over vertellen. Carbid valt buiten de vuurwerkregeling. Hierdoor kun je bij ons het hele jaar carbid kopen. Uiteraard kun je bij ons ook ballen krijgen voor het carbidschieten.  

Jouw voordelen bij De Heide Smid

De Heide Smid, met vestigingen in Halle en Duiven, heeft een ruim aanbod carbid. Lees hier jouw voordelen:
 • Gecertificeerde gasafgifte
 • Milieuvriendelijk
 • Zeer grote brokken
 • Minimaal 4 jaar houdbaar
 

Carbid kopen bij De Heide Smid

Carbid is de laatste jaren weer zeer veel gevraagd tijdens oud en nieuw voor het carbidschieten. Vroeger deed men het om boze geesten te verjagen, maar tegenwoordig is het een teamsport te worden en draait het om wie de hardste knal kan veroorzaken. Door carbid in contact te brengen met water ontstaat er een chemische reactie waarbij acetyleengas vrijkomt. Dit gas is zeer explosief wat ervoor zorgt dat bij het schieten harde ontploffingen tot stand komen. De reactie die voortkomt uit de explosie is een mega knal en die knal is dus het ding waar carbidschieters nou zo op kicken. De grootste knallen komen uit de grootste blokken carbid. Uiteraard heeft De Heide Smid deze brokken carbid ruim op voorraad. Bezoek snel onze winkels om dit product in huis te halen. Onze mensen geven je graag een passend advies.

Ik koop mijn carbid bij de specialist

Door onze jarenlange verkoop kunnen wij ons gerust een carbidspecialist noemen. Al meer dan tachtig jaar verkopen wij carbid van de hoogste kwaliteit Met onze ervaring staan wij garant voor een kwalitatief uitstekend product met unieke eigenschappen, een advies over de huidige regelgeving en goede levering van de goederen.

Op de juiste manier carbid schieten

Het kan zijn dat je voor het eerst carbid wil gaan schieten. Hoe je dit goed aanpakt en hoe je zo veilig mogelijk te werk kunt gaan, lees in je ons artikel!  

Hoe werkt carbid schieten  

Waarom De Heide Smid?

Bij De Heide Smid wordt het hele traject aangeboden bij de aanschaf van een haard of kachel. Dat gaat van het kopen tot het plaatsen én het onderhoud.

Bij De Heide Smid profiteer je van service, vakmanschap en kwaliteit.

2 showrooms met 50 medewerkers
Klanten geven ons een 9.1 uit ruim 700 reviews
Eigen monteurs voor installatie, reparatie, service en onderhoud
ASPB gecertificeerde schoorsteenvegers
Wij gaan voor persoonlijk en eerlijk advies

Vakkundig advies nodig?

Kom langs in één van onze showrooms voor een live demonstratie.

  100% veilig en spamvrij

  "Wij doen alles voor die sfeervolle momenten bij de haard!"


  De Heide Smid

  Landelijk service vanuit vestigingen Duiven & Halle.