Carbid

Carbid

Kom naar De Heide Smid


Carbid is een onmisbaar element bij het carbidschieten. Dit product is verkrijgbaar bij de vestigingen van De Heide Smid. Doordat wij staan voor kwaliteit, verkopen wij uitsluitend het beste carbid dat er is. Het beste carbid wat momenteel op de markt te verkrijgen is, is carbid met het kwaliteitskeurmerk klasse A. Carbid met het klasse A keurmerk heeft een minimale gasafgifte van maar liefst 309 liter acetyleengas per kilo carbid. Omdat ons carbid puur is en voldoen aan de zeer strenge kwaliteitseisen, knalt dit gegarandeerd het hardst. Om écht de hardste knal te krijgen, heb je de juiste verhouding carbid, water en wachttijd tot ontsteking nodig. Onze adviseurs kunnen je er alles over vertellen. Carbid valt buiten de vuurwerkregeling. Hierdoor kun je bij ons het hele jaar carbid kopen. Uiteraard kun je bij ons ook ballen krijgen voor het carbidschieten.

Jouw voordelen bij De Heide Smid

De Heide Smid, met vestigingen in Halle en Duiven, heeft een ruim aanbod carbid. Lees hier jouw voordelen:
 • Gecertificeerde gasafgifte
 • Milieuvriendelijk
 • Zeer grote brokken
 • Minimaal 4 jaar houdbaar

Carbid kopen bij De Heide Smid

Carbid is de laatste jaren weer zeer veel gevraagd tijdens oud en nieuw voor het carbidschieten. Vroeger deed men het om boze geesten te verjagen, maar tegenwoordig is het een teamsport te worden en draait het om wie de hardste knal kan veroorzaken. Door carbid in contact te brengen met water ontstaat er een chemische reactie waarbij acetyleengas vrijkomt. Dit gas is zeer explosief wat ervoor zorgt dat bij het schieten harde ontploffingen tot stand komen. De reactie die voortkomt uit de explosie is een mega knal en die knal is dus het ding waar carbidschieters nou zo op kicken. De grootste knallen komen uit de grootste blokken carbid. Uiteraard heeft De Heide Smid deze brokken carbid ruim op voorraad. Bezoek snel onze winkels om dit product in huis te halen. Onze mensen geven je graag een passend advies.

Ik koop mijn carbid bij de specialist

Door onze jarenlange verkoop kunnen wij ons gerust een carbidspecialist noemen. Al meer dan tachtig jaar verkopen wij carbid van de hoogste kwaliteit Met onze ervaring staan wij garant voor een kwalitatief uitstekend product met unieke eigenschappen, een advies over de huidige regelgeving en goede levering van de goederen.

Jouw voordelen bij De Heide Smid

De Heide Smid heeft een uitgebreid aanbod aan kachels, haarden en schouwen. Lees hier jouw voordelen:

 • Veiligheid
 • Vakmanschap
 • Garantie
 • Deskundig advies
 • Verantwoordelijkheid

Vakkundig advies nodig?

Kom langs in één van onze showrooms voor een live demonstratie.

binnen 1 werkdag reactie | 100% veilig en spamvrij

"Wij doen alles voor die sfeervolle momenten bij de haard!"


De Heide Smid

Landelijk service vanuit vestigingen Duiven & Halle.

Kachels, haarden en schouwen kopen bij De Heide Smid in Halle & Duiven

Specialist op gebied van kachels, haarden en schouwen

De Heide Smid geldt als specialist op het gebied van kachels, haarden en schouwen. Daarnaast kun je er terecht voor woonaccessoires, sfeerartikelen, gereedschap, ijzerwaren en alles voor tuin en park. Het bedrijf, met vestigingen in Halle en Duiven, heeft ook haar sporen verdiend als installateur. Het verricht alle voorkomende werkzaamheden, zoals reparaties en onderhoud, in eigen beheer. De kracht van De Heide Smid zit hem in het ruime assortiment kwaliteitsartikelen, de persoonlijke service en een deskundige advisering door het ervaren en vriendelijke team van medewerkers. Maak kennis met onze producten en werkwijze.

Kachels en haarden

Een stijlvolle haard of kachel voor warmte en sfeer in huis kopen? De Heide Smid biedt een ruime keuze haarden en kachels van topmerken. Wij zijn de specialist voor jouw houtkachel, gaskachel, pelletkachel, elektrische haarden, bio-ethanol haarden en accessoires. In onze uitgebreide showrooms in Halle en Duiven kun je de sfeer van jouw kachel en haard ervaren. Ons bedrijf kan ook zorgen voor de levering en installatie ervan. Wij werken met een vast team van installateurs. Zij hebben jarenlange ervaring in de sfeerhaardenbranche. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie zelf of door een vakman te laten doen.

Over De Heide Smid

De kracht van de Heide Smid is service, kwaliteit en de gemoedelijke sfeer. Het bedrijf uit een team van 50 specialisten op het gebied van (gebruikte) kachels en haarden. Sinds de start in 1936 kennen we alleen maar groei. In 1994 en 2002 zijn er zeer diverse uitbreidingen geweest van de winkel en opslag. Naast de vestiging in Halle, hebben we in 2009 een showroom in Duiven geopend. Met deze twee vestigingen zitten we mooi centraal in Nederland. In Halle zijn ruim 250 kachels, haarden en schouwen te zien. In Duiven staan meer dan 150 opstellingen. In 2013 is de showroom in Halle nog weer verder uitgebreid en staan er nog meer kachels en haarden.

Service

Waarom je kiest voor de 5 sterren service van De Heide Smid:

 • Installatie, reparatie en onderhoud
 • Vakkundig advies
 • Uitgebreide showrooms
 • Eigen werkplaats
 • Beste gereedschap en producten

Al 80 jaar sfeermakers

Onze klanten zochten onder meer op: