De Heide Smid

Verschillende technieken elektrische haarden

Er zijn verschillende soorten technieken met betrekking tot elektrische haarden. De drie belangrijkste technieken zijn: Waterdamp techniek, hologram techniek, LED-projectie techniek. Hieronder worden de verschillende technieken uitgelegd.

Waterdamp techniek

De elektrische haard bevat een watertank met vernevelaar. De vernevelaar zet het water om in waterdamp.  De waterdamp wordt door middel van een ventilator omhoog geblazen hierdoor onstaat een rookeffect.

De waterdamp wordt door LED lampjes verlicht, de verlichting zit in de cassette onder de houtset. vaak is er ook nog een geluidsmodule ingebouwd met knisperende geluiden. De combinatie van waterdamp, LED verlichting en geluid zorgen voor een uniek vlammenbeeld.

Hologram techniek

Hologram haarden geven een prachtig realistisch vlammenbeeld. Bij hologram haarden wordt het vuur geprojecteerd met weerspiegeling door een speciaal holografisch scherm met behulp van software. Door het gebruik van speciale technieken lijkt het of de vlammen van de houtstammen afkomen. De weergave van de vlammen is van hoge kwaliteit door de hoge resolutiebeelden die met hologram techniek gebruikt worden.

LED-Projectie

Deze techniek werkt eigenlijk net als een modern tv-scherm. Voorin de haard liggen eventueel nog wat houtblokken, maar achterin de haard wordt het vuur geprojecteerd op een LED-scherm. Het enige wat dus nodig is, is de kachel aansluiten op het stroomnetwerk en de haard aanzetten. Deze techniek is daarom uiterst duurzaam en heeft vrijwel geen onderhoud nodig.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1114 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Johan , Lievelde
27-09-2022 |

Het plaatsen van een prachtige inzet houtkachel is op een door twee geweldige monteurs op een vakkundige wijze uitgevoerd. Er zijn tijdens de werkzaamheden regelmatig vragen uitgewisseld met de monteurs die werden beantwoord met bruikbare informatie. Daar heb ik veel van opgestoken, hahaha echt toepasselijk hé ! Ik wil hun nogmaals bedanken voor het plaatsen. Graag zou ik ook gebruik maken van de schoorsteen reiniging maar daar is nu een klantenstop op had ik begrepen, jammer dat echte trouwe DEHEIDESMID klanten geen streepje voor hebben, hahaha. Maar goed , ik hou 't in de smiezen wanneer het weer mogelijk wordt.

Het plaatsen van een prachtige inzet houtkachel is op een door twee geweldige monteurs op een vakkundige wijze uitgevoerd. Er zijn tijdens de werkzaam.. Lees meer