De Heide Smid

Wel een haard, maar geen extra warmte?

Een sfeervol brandend haardvuur brengt rust en sfeer. Echter, veel woningen van nu hebben weinig warmtevraag. Bij passief woningen ligt de energiebehoefte zelfs ongeveer vier keer lager dan bij een gemiddelde woning. Of wat als een hout- of gashaard niet mogelijk is en je wel wilt genieten van een sfeervol ‘houtvuur’?

Dat kan nu met de e-MatriX lijn van Faber. De Faber e-Matrix haarden bieden de sfeer van een boeiend vlammenspel, zonder dat daar een gasaansluiting of rookkanaal voor nodig is. Het beeld en geluid van een rijk vuur ontstaan namelijk uit waternevel en elektriciteit door de Opti-myst technologie. De e-MatriX haarden kunnen bijna overal geïnstalleerd worden waar water en elektriciteit voorhanden zijn.

Voordelen e-MatriX:

  • Het vuurbeeld is warmtevrij;
  • De haard heeft geen invloed op geavanceerde warmte- en klimaatsystemen;
  • De e-MatriX is volkomen veilig;
  • Impact op de woonomgeving is vrijwel nihil, doordat er geen schoorsteen nodig is;
  • Gering energieverbruik

Vlammen uit water. Hoe werkt dit?
Alleen licht en waternevel kan al genoeg zijn om ‘vlammen’ te zien. In de Faber e-Matrix bevindt zich onder het gloedbed een watertank van waaruit een vernevelaar waternevel produceert. De lucht die de nevel naar boven transporteert wordt verwarmd door lampen achter de watertank. De opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloedbed en reflecteert in het LED- of halogeenlicht. Hierdoor ontstaat een levendig en flakkerend vuurbeeld, net als bij een echt vlammenspel. De vlammen reageren helemaal natuurlijk, omdat ze bewegen op de wind. Ook zijn de vlammen volkomen veilig. De geproduceerde waterdamp draagt bij aan een goede vochthuishouding in huis en de damp is vrij van fijnstof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Faber e-MatriX is niet alleen een aanwinst voor elke ruimte, maar ook een toekomstbewuste en veilige keuze.

Ben je geïnteresseerd in de Faber e-MatriX bekijk dan ons aanbod online of kom langs in één van onze showrooms. De Faber e-MatriX staat ter inspiratie branden opgesteld in onze showroom in Duiven en binnenkort ook in Halle.