De Heide Smid

Subsidieregeling voor pelletkachels

Let op! Het is niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen. Dit was mogelijk tot 31 december 2019.

Vanaf 1 januari 2017 is er een duurzaamheidssubsidie regeling van toepassing. Deze regeling houdt in dat je minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een cv pelletkachel is de subsidie minimaal € 1.400,- Op pelletketels kunt u een subsidie van minimaal € 1.250,- ontvangen.

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten. Het doel is om vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Wat houdt de subsidie regeling in:

 • Geldt voor alle nieuwe pelletkachels (deze voldoen aan de EN 14785 normering). Je kunt een lijst van de pelletkachels die in aanmerking komen voor subsidie, vinden op de apparatenlijst. Deze wordt op de website van de overheid gepubliceerd.
 • Alle Nordic Fire kachels voldoen aan deze eisen. Tevens hebben we diverse andere merken pelletkachels die ook aan deze eisen voldoen.
 • Je kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. Je mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
 • De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. De hoogte voor cv pelletkachels is € 80,- per kW met een minimum subsidie van € 1400,-
 • Meer informatie kunt je hier vinden.
 • Klik hier om te controleren welke merken in aanmerking komen voor subsidie.

Per 1 januari 2018 zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie gewijzigd. De gewijzigde voorwaarden zijn als volgt:

 • Pelletkachels mogen niet zijn geïnstalleerd door particulieren
  De installatie mag alleen worden uitgevoerd door deskundige installateurs. Bij voorkeur QBIS* geregistreerde installateurs. De Heide Smid is een QBIS geregistreerde installateur.
 • De aanvrager moet een bewijs aanleveren van deskundige installatie
  De aanvrager moet een bewijs aanleveren dat de pelletkachel geinstalleerd is door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van de installateur zijn.
 • De installatie mag niet meer via de gevel
  Steeds vaker ontstaat er overlast en zijn er onveilige situaties doordat pelletkachels met een gevelafvoer worden aangesloten. Een gevelafvoer kan echter nooit voldoen aan alle wettelijke- en fabrikant eisen.
 • De installatie van een pelletkachel moet voldoen aan het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit bevat voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu.

*QBIS
In het register van QBIS staan namen van gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen en installateurs. De Heide Smid staat ook geregistreerd in het QBIS register. De Heide Smid is ook een DE-erkend bedrijf, aangesloten bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche en onze vakmensen zijn gediplomeerd.

Hoe kan ik subsidie voor mijn pelletkachel aanvragen?
Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je subsidie voor je pelletkachel kan aanvragen. In dit artikel nemen wij het aanvraagproces stap voor stap met je door.

Heb je verder nog vragen over de subsidie? Neem gerust contact met ons op via info@heidesmid.nl of via 0314-631741 / 026-3192020