De Heide Smid

Een gashaard aansluiten op een bestaand schoorsteenkanaal

Subsidie op pelletkachels

Tot 31 december 2019 was er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing. Samenvattend houdt deze regeling in dat je minimaal € 500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een CV pelletkachel is de subsidie minimaal € 1400,-.

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Wat de subsidie regeling inhoudt:

  • Dit geldt voor alle nieuwe pelletkachels (deze voldoen aan de EN 14785 normering). Je kunt een lijst van de pelletkachels die in aanmerking komen voor subsidie, vinden op de apparatenlijst. Deze wordt op de website van de overheid gepubliceerd.
  • Alle Nordic-Fire kachels voldoen aan deze eisen. Tevens hebben we diverse andere merken pelletkachels die ook aan deze eisen voldoen.
  • Je kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. Je mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
  • De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. De hoogte voor cv pelletkachels is € 80,- per kW met een minimum subsidie van € 1400,-
  • Meer informatie kan je vinden op de website van het RVO.
  • Klik op deze link om te controleren welke merken in aanmerking komen voor subsidie.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de specialisten van De Heide Smid. Zij geven je graag toelichting over de subsidie.

Let op! Het is niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen. Dit was mogelijk tot 31 december 2019.