Subsidie op pelletkachels

Subsidie op pelletkachels

Vanaf 1 januari is er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing. Samenvattend houdt deze regeling in dat je minimaal € 500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een CV pelletkachel is de subsidie minimaal € 1400,-.

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Wat de subsidie regeling inhoudt:

  • Dit geldt voor alle nieuwe pelletkachels (deze voldoen aan de EN 14785 normering). Je kunt een lijst van de pelletkachels die in aanmerking komen voor subsidie, vinden op de apparatenlijst. Deze wordt op de website van de overheid gepubliceerd.
  • Alle Nordic-Fire kachels voldoen aan deze eisen. Tevens hebben we diverse andere merken pelletkachels die ook aan deze eisen voldoen.
  • Je kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. Je mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
  • De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. De hoogte voor cv pelletkachels is € 80,- per kW met een minimum subsidie van € 1400,-
  • Meer informatie kunt je hier vinden: website overheid voor het aanvragen van subsidie
  • Klik op deze link om te controleren welke merken in aanmerking komen voor subsidie.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de specialisten van De Heide Smid. Zij geven je graag toelichting over de subsidie.