Sfeerverwarmingsgilde

Sfeerverwarmingsgilde

Kom naar De Heide Smid


Sfeerverwarmingsgilde. De Heide Smid is aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG). Dit genootschap waarborgt zekerheid. De SVG-detaillist staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid. De honderd SVG-detaillisten hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatig te controleren ziet het SVG erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief actueel blijven. Om lid te worden van het SVG moet de detailhandelaar beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. De Heide Smid is er trots op lid te zijn van het Sfeerverwarmingsgilde en kan daarom de garantie geven de beste haarden en kachels te installeren.

Jouw voordelen bij De Heide Smid

De Heide Smid heeft een uitgebreid aanbod aan kachels, haarden en schouwen. Lees hier jouw voordelen:

 • Meer dan 300 modellen kachels en haarden
 • Installatie, reparatie en onderhoud
 • Persoonlijk advies
 • Aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG)

De Heide Smid aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde

De SVG heeft, om klanten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kennis en bekwaamheid beschikt om haarden en kachels op een juiste en veilige manier te installeren, het initiatief genomen voor een officiële erkenningsregeling voor installateurs van sfeerverwarming. Voor het afgeven van deze erkenningen is de onafhankelijke Stichting Erkenningsregelingen voor Installateurs van Sfeerverwarming (EVIS) opgericht. Ieder jaar worden alle erkende bedrijven door deze stichting beoordeeld of zij nog aan de strenge eisen voor erkenning voldoen. Maar ook tussentijds worden de erkende bedrijven of nog in aanbouw zijnde projecten steekproefsgewijs door inspecteurs beoordeeld. Ook De Heide Smid heeft een erkenning van EVIS.

Ik koop mijn kachel of haard bij De Heide Smid

Sfeervol wonen begint met de kachels van De Heide Smid. Wij gelden als specialist op het gebied van kachels, haarden en schouwen. Geef jouw woonruimte een sfeervol, gezellig en vurig karakter. Doordat wij lid zijn van Het Sfeerverwarmingsgilde kunnen wij garanderen dat we jouw haard of kachel professioneel installeren. Bezoek onze showrooms in Halle en Duiven om inspiratie op te doen.

Jouw voordelen bij De Heide Smid

De Heide Smid heeft een uitgebreid aanbod aan kachels, haarden en schouwen. Lees hier jouw voordelen:

 • Veiligheid
 • Vakmanschap
 • Garantie
 • Deskundig advies
 • Verantwoordelijkheid

Vakkundig advies nodig?

Kom langs in één van onze showrooms voor een live demonstratie.

binnen 1 werkdag reactie | 100% veilig en spamvrij

"Wij doen alles voor die sfeervolle momenten bij de haard!"


De Heide Smid

Landelijk service vanuit vestigingen Duiven & Halle.

Kachels, haarden en schouwen kopen bij De Heide Smid in Halle & Duiven

Specialist op gebied van kachels, haarden en schouwen

De Heide Smid geldt als specialist op het gebied van kachels, haarden en schouwen. Daarnaast kun je er terecht voor woonaccessoires, sfeerartikelen, gereedschap, ijzerwaren en alles voor tuin en park. Het bedrijf, met vestigingen in Halle en Duiven, heeft ook haar sporen verdiend als installateur. Het verricht alle voorkomende werkzaamheden, zoals reparaties en onderhoud, in eigen beheer. De kracht van De Heide Smid zit hem in het ruime assortiment kwaliteitsartikelen, de persoonlijke service en een deskundige advisering door het ervaren en vriendelijke team van medewerkers. Maak kennis met onze producten en werkwijze.

Kachels en haarden

Een stijlvolle haard of kachel voor warmte en sfeer in huis kopen? De Heide Smid biedt een ruime keuze haarden en kachels van topmerken. Wij zijn de specialist voor jouw houtkachel, gaskachel, pelletkachel, elektrische haarden, bio-ethanol haarden en accessoires. In onze uitgebreide showrooms in Halle en Duiven kun je de sfeer van jouw kachel en haard ervaren. Ons bedrijf kan ook zorgen voor de levering en installatie ervan. Wij werken met een vast team van installateurs. Zij hebben jarenlange ervaring in de sfeerhaardenbranche. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie zelf of door een vakman te laten doen.

Over De Heide Smid

De kracht van de Heide Smid is service, kwaliteit en de gemoedelijke sfeer. Het bedrijf uit een team van 50 specialisten op het gebied van (gebruikte) kachels en haarden. Sinds de start in 1936 kennen we alleen maar groei. In 1994 en 2002 zijn er zeer diverse uitbreidingen geweest van de winkel en opslag. Naast de vestiging in Halle, hebben we in 2009 een showroom in Duiven geopend. Met deze twee vestigingen zitten we mooi centraal in Nederland. In Halle zijn ruim 250 kachels, haarden en schouwen te zien. In Duiven staan meer dan 150 opstellingen. In 2013 is de showroom in Halle nog weer verder uitgebreid en staan er nog meer kachels en haarden.

Service

Waarom je kiest voor de 5 sterren service van De Heide Smid:

 • Installatie, reparatie en onderhoud
 • Vakkundig advies
 • Uitgebreide showrooms
 • Eigen werkplaats
 • Beste gereedschap en producten

Al 80 jaar sfeermakers

Onze klanten zochten onder meer op: