title bar

Service en onderhoud | pelletkachels en pelletketels

Onze servicedienst: van alle gemakken voorzien

Service is een belangrijk onderdeel van ons dienstenpakket. Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat je woongenot niet wordt verstoord. Al onze serviceauto’s zijn voorzien van de benodigde onderdelen en gereedschappen.

Maak direct een afspraak voor het onderhoud van je pelletkachel of pelletketel

Onderhoud van je pelletkachel of pelletketel

Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud van de pelletkachel of -ketel, wat je prima zelf kunt doen, is minimaal 1 keer per jaar groot onderhoud nodig. Onze servicemonteurs zorgen er tijdens dit onderhoud voor dat onder andere de binnenzijde wordt gereinigd, diverse onderdelen worden nagekeken en de afstelling van de pelletkachel wordt gecontroleerd. Het is verstandig om eerst het schoorsteenkanaal te laten vegen voordat je onderhoud laat plegen.

Schoorsteenvegen pelletkachel of pelletketel

Wie stookt, moet de schoorsteen schoonhouden. Dat is geen karweitje dat je zelf moet gaan doen. Onze schoorsteenvegers zijn uitstekend uitgerust en zorgen voor een perfecte reiniging van het rookkanaal. Dat doen we zonder overlast, zonder stof. We laten het altijd netjes achter.

Wij raden je aan om minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Klik hier voor meer informatie over het schoorsteenvegen.

Maak nu een afspraak voor onderhoud van je pelletkachel of pelletketel

Maak door middel van onderstaand formulier een afspraak voor het onderhoud van je pelletkachel of -ketel. Je verzoek wordt door onze afdeling service en onderhoud in behandeling genomen. Zij nemen contact met je op voor het definitief inplannen van een afspraak.

Met het invullen van het serviceformulier ga je akkoord met:

  1. De Algemene Voorwaarden voor Service- en Onderhoudswerkzaamheden voor leden van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche.
  2. De tarieven voor onderhoud en service. (zie onderstaand formulier)

Jouw gegevens

Voorkeursdag(en):

Gegevens van de haard

Wij verzorgen alléén onderhoud aan de pelletkachel en –ketel merken die wij verkopen. Dit zijn Nordic Fire, Montraux, RIKA en BIODOM.


Onderhoudspakketten

De onderhoudspakketten zijn inclusief voorijkosten en exclusief onderdelen en de montage daarvan.

Gewenste frequentie:
Wij noteren de frequentie in ons systeem en nemen contact met je op als het weer tijd is voor onderhoud.

Zijn er nog bijzonderheden?


  • In het geval van tussentijdse onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden zullen wij voorrijkosten in rekening moeten brengen. Indien de afstand kleiner is dan 40 km bedraagt dit €36,-. Indien de afstand groter is dan worden de voorrijkosten op basis van reistijd à €69,- per uur incl. btw bepaald.
  • Prijswijzigingen voorbehouden.
  • Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze service coördinator via tel: 0314-631742