title bar

Service en onderhoud | pelletkachels en pelletketels

Onderhoud door een gediplomeerd haarden- en kachelbedrijf


 

Is jouw pelletkachel of pelletketel toe aan onderhoud? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat jouw haard optimaal en naar behoren blijft branden.

klik hier voor het maken van een afspraak of bel naar 0314-631742

LET OP! Vanwege de enorme vraag naar onderhoud aan pelletkachels is de planning opgelopen tot +/- 14-16 weken. We betreuren dit maar communiceren liever een realistisch datum dat we kunnen plannen.

Klik op de button hierboven voor het maken van een afspraak. 

 


Reparatie ter plekke

Gediplomeerd personeel

Vaste prijzen

Kosten voor het onderhoud

DienstPrijs incl. BTW
Onderhoudspakket pelletkachels€ 173,50,-
Onderhoudspakket pelletketels€ 173,50,-

*Op het moment dat onze servicemonteur een onderdeel moet vervangen of repareren, wordt het bezoek berekend op basis van uurloon en voorrijkosten.

Aan welke merken plegen wij onderhoud?

Wij plegen enkel en alleen onderhoud aan pelletkachels of pelletketels van de volgende merken:

  • Nordic Fire
  • Rika
  • MCZ

Een vrijblijvend onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij De Heide Smid. Dit houdt in dat wij jouw een jaar na de laatste onderhoudsafspraak zullen proberen te bellen met de mededeling dat het weer tijd is voor het jaarlijkse onderhoud aan je pelletkachel. Dit is compleet vrijblijvend. Je zit dus als klant nergens aan vast. Natuurlijk is het altijd mogelijk om zelf eerder dan wel later te bellen voor het maken van een afspraak.

Aangeven of je hiervan gebruik wilt maken, kan door bij het invullen van het afspraakformulier onderaan deze pagina de gewenste frequentie in te stellen.

Wat kun je zelf al doen

Naast het grote jaarlijkse onderhoud, zijn er tevens handelingen welke je prima zelf kunt uitvoeren. Het liefste wekelijks of dagelijks. Dat hangt af van jouw stookgedrag. Werkzaamheden waar je aan zou kunnen denken zijn: as wegzuigen, ruitje(s) schoonmaken, pelletreservoir bijvullen en eventueel het legen van de aslade.

Wij raden het aan om de grondigere reiniging door een erkend servicemonteur te laten uitvoeren. Pelletkachels en pelletketels zijn namelijk technisch ingewikkelde machines.

Onderhoud aan je pelletkachel is belangrijk, omdat…

Je hierdoor gegarandeerd bent van een veilig gebruik van je pelletkachel. Tevens gaat je kachel aanzienlijk langer mee dan wanneer deze nooit onderhouden wordt. Tenslotte heb je minder kans op storingen aan de haard.

Mogelijke storingen die voorkomen worden door het onderhoud, is bijvoorbeeld het niet meer willen ontsteken. Dit kan komen, doordat het toevoerkanaal verstopt raakt. Daarnaast kan door geringe onderhoud het ontstekingsmechanisme sneller kapot gaan.

Pelletkachels zijn ‘slimme’ machines. Veelal geeft het apparaat op het display zelf aan wanneer het nodig is voor een grondige onderhoud. In dat geval is het ook verstandig om daadwerkelijk een afspraak in te plannen.

Zo gaan wij te werk

De servicemonteur voert tijdens de onderhoudsbeurt een volledige controle uit van de pelletkachel. Hij let hierbij voornamelijk op de belangrijkste onderdelen. Dit zijn onder andere de beveiligingsonderdelen, de vijzel en het ontstekingsmechanisme. Vervolgens wordt de binnenzijde van de gashaard volledig gereinigd. Daarna worden de instellingen van de pelletkachel gecontroleerd. Tot slot wordt de ruit schoongemaakt.

De Heide Smid: een ervaren haarden- en kachelbedrijf

De Heide Smid is een Achterhoeks haarden- en kachelbedrijf, opgericht in 1936. Wij zitten met onze showrooms gevestigd in Halle en Duiven. Verdeeld over beide vestigingen staat een breed scala aan haarden en kachels van vrijwel alle bekende merken.

Met bijna 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan. Van aankoop, tot installatie en service & onderhoud.