De Heide Smid

Pelletkachel zelf afstellen

Pelletkachel zelf afstellen

Kom naar De Heide Smid


Een goed afgestelde pelletkachel garandeert een optimaal warmterendement. Maar hoe realiseer je dat? De Heide Smid geeft je hiervoor graag advies. Pelletkachels zijn verbonden met het elektriciteitsnet. Ze zijn dus programmeerbaar en hebben een ingebouwde thermostaat. Een sensor zorgt ervoor dat er een constante temperatuur is in de ruimte waar de kachel staat. Het afstellen van een pelletkachel begint dus bij het programmeren. Zo start je kachel op en stopt het afhankelijk van de warmtenoden in de loop van de dag. Essentieel voor een optimale werking van jouw pelletkachel zijn de juiste instellingen van de parameters in de besturing. Verkeerde instellingen zullen zorgen voor een negatief rendement en kunnen zelfs tot onveilige situaties leiden. Ons advies is om je pelletkachel niet zelf af te stellen, maar laat dit doen door een professional. Onze zeer ervaren service en onderhoudsmonteurs helpen je graag.

Onderhoud pelletkachel

Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud van je pelletkachel, wat je prima zelf kunt doen, is minimaal 1 keer per jaar groot onderhoud nodig. Onze ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen er tijdens dit onderhoud voor dat onder andere de binnenzijde wordt gereinigd, diverse onderdelen worden nagekeken en de afstelling van de pelletkachel wordt gecontroleerd. Het is verstandig om eerst het schoorsteenkanaal te laten vegen voordat je de pelletkachel laat onderhouden.

Klik hier voor meer informatie over het onderhoud. 

Schoorsteenvegen pelletkachel

Wie stookt, moet de schoorsteen schoonhouden. Dat is geen karweitje dat je zelf moet gaan doen. Onze schoorsteenvegers zijn uitstekend uitgerust en zorgen voor een perfecte reiniging van het rookkanaal. Dat doen we zonder overlast, zonder stof. We laten het altijd netjes achter. Wij raden je aan om minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Klik hier voor meer informatie over het schoorsteenvegen.

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom in Halle of in Duiven.

Waarom De Heide Smid?

Bij De Heide Smid wordt het hele traject aangeboden bij de aanschaf van een haard of kachel. Dat gaat van het kopen tot het plaatsen én het onderhoud.

Bij De Heide Smid profiteer je van service, vakmanschap en kwaliteit.

2 showrooms met 50 medewerkers
Klanten geven ons een 9.1 uit ruim 700 reviews
Eigen monteurs voor installatie, reparatie, service en onderhoud
ASPB gecertificeerde schoorsteenvegers
Wij gaan voor persoonlijk en eerlijk advies

Vakkundig advies nodig?

Kom langs in één van onze showrooms voor een live demonstratie.

    100% veilig en spamvrij

    "Wij doen alles voor die sfeervolle momenten bij de haard!"


    De Heide Smid

    Landelijk service vanuit vestigingen Duiven & Halle.