Pelletkachel zelf afstellen

Pelletkachel zelf afstellen

Kom naar De Heide Smid


Pelletkachel zelf afstellen? Een goed afgestelde pelletkachel garandeert een optimaal warmterendement. Maar hoe realiseer je dat? De Heide Smid geeft je hiervoor graag advies op maat. Pelletkachels zijn verbonden met het elektriciteitsnet. Ze zijn programmeerbaar en hebben een ingebouwde thermostaat. Een sensor zorgt ervoor dat er een constante temperatuur is in de ruimte waar de kachel staat. Je pelletkachel afstellen begint dus bij het programmeren. Zo springt je kachel op en stopt het afhankelijk van de warmtenoden in de loop van de dag. Essentieel voor een optimale werking van jouw pelletkachel zijn de juiste instellingen van de parameters in de besturing. Verkeerde instellingen zullen zorgen voor een negatief rendement en kunnen zelfs tot onveilige situaties leiden. Een pelletkachel zelf afstellen kan dus wel, maar ons advies is om dit te laten doen door onze professionals.

Pelletkachel zelf afstellen

Pelletkachels zijn zoals eerder benoemd volledig programmeerbaar door middel van een timer en een thermostaat. De werking kan naar wens worden ingesteld om er maximaal gebruik van te kunnen maken. Indien je vrij handig bent, kan je de pelletkachel zelf installeren. Bij De Heide Smid hebben wij diverse pelletkachels in het assortiment die je zelf kunt plaatsen. Bij deze kachels geven wij de parameterlijst vrij. Dit is de lijst met instellingen, zodat je zelf alles in kunt stellen. Zo is het mogelijk om de kamertemperatuur in te stellen, zodat de temperatuur constant blijft. Mocht je niet uit de lijst en handleiding komen, dan helpen onze ervaren monteurs je graag verder. Samen worden de instellingen doorgenomen en kun je straks zorgeloos gaan genieten van jouw pelletkachel op maat.

Pelletkachel zelf aansluiten en installeren

In het geval je toch kiest om de pelletkachel zelf aan te sluiten, te installeren en in te stellen, is het belangrijk om de bijgeleverde handleiding goed door te nemen. En mocht je nog vragen hebben: onze ervaren medewerkers weten werkelijk alles van de pelletkachels en geven je graag een passend advies.

Bekijk onze tips & tricks
pelletkachel zelf afstellen

Jouw voordelen bij De Heide Smid

De Heide Smid heeft een uitgebreid aanbod aan kachels, haarden en schouwen. Lees hier jouw voordelen:

  • Veiligheid
  • Vakmanschap
  • Garantie
  • Deskundig advies
  • Verantwoordelijkheid

Vakkundig advies nodig?

Kom langs in één van onze showrooms voor een live demonstratie.

binnen 1 werkdag reactie | 100% veilig en spamvrij

"Wij doen alles voor die sfeervolle momenten bij de haard!"


De Heide Smid

Landelijk service vanuit vestigingen Duiven & Halle.