Aduro H1 Hybride: hout- en pelletkachel in één

Wil je genieten van het sfeervolle vuur van een houtkachel, maar ook profiteren van het gemak van een pelletkachel? Dat kan! Het Deense merk Aduro presenteert een zeer bijzondere innovatieve kachel: de Aduro H1 Hybride, een hout- en pelletkachel in één. Je kiest zelf op welke brandstof je de kachel wilt laten branden, hout of pellets.

Aduro H1 hybride houtkachel en pelletkachel

Links brandend op houtpellets, rechts brandend op hout

Hoe werkt de Aduro H1 Hybride?

De Aduro H1 Hybide kan branden op zowel hout als op houtpellets. Op elk gewenst moment kan je overschakelen van pellets naar hout. Terwijl de kachel nog brandt op pellets, kan je de houtblokken in de branderkamer leggen. Zodra er rookgassen worden gemeten van >300 graden stopt de pellettoevoer automatisch. Het opstarten van de houtkachel is hierdoor heel eenvoudig. Wanneer het hout is opgebrand en de rookgastemperatuur is gezakt tot onder de 100 graden, neemt de pelletkachel het vanzelf weer over.

De toevoer van de pellets wordt verzorgd door twee afzonderlijke aangestuurde vijzels. Op deze manier is het niet mogelijk dat de pellets terug gaan branden richting de pelletvoorraad.

Waar een pelletkachel afhankelijk is van stroom, is een houtkachel dat niet. Met de Aduro H1 Hybride kun je bij een eventuele storing gewoon overschakelen op hout en kan je blijven genieten van de heerlijke warmte.

Werking Aduro H1 Hybride

Bediening Aduro H1 Hybride

De Aduro H1 Hybride kan je eenvoudig bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zelfs wanneer je niet thuis bent is het mogelijk om de kachel te bedienen en zo je woning op afstand te verwarmen, waardoor je kunt thuiskomen met een aangename temperatuur. In dit geval werkt de kachel op pellets. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stabiele wifi verbinding in je woning.

De app waarmee je de Aduro H1 Hybride kan bedienen is beschikbaar voor iOS en Android. Deze kan je hieronder downloaden.

Aduro H1 Hybride Android appAduro H1 Hybride iOS app

Aduro H1 Hybride app

Voordelen Aduro H1 Hybride

✔ Het is mogelijk om de Aduro H1 Hybride op afstand te bedienen, zodat je thuis kan komen met een aangename temperatuur.
✔ De Aduro H1 hybride kan tot 24 uur lang branden zonder bijvullen (8 á 9 uur bij maximaal vermogen).
✔ Stille werking op hout en geluidsarme werking op pellets.
✔ Manuele bediening of via je smartphone of tablet.
✔ Geïntegreerd pelletreservoir.
✔ De Aduro H1 Hybride kan worden aangesloten op luchtaanvoer van buitenaf.
✔ Mogelijkheid om weekprogramma’s in te stellen alsook een thermostatische werking met gewenste kamertemperatuur.
✔ Je kan op elk gewenst moment wisselen tussen pellets of hout.
✔ De Aduro H1 Hybride is niet afhankelijk van stroom. De kachel kan je gebruiken als traditionele houtkachel waarvoor geen elektriciteit nodig is.

Aduro H2 Hybride

De Aduro H1 Hybride is standaard voorzien van twee zijruiten. De kachel is ook verkrijgbaar zonder zijruiten, de Aduro H2 Hybride. Verder is de H2 Hybride hetzelfde als de H1 Hybride, dus je geniet van dezelfde voordelen.

Bekijk de Aduro H2 Hybride

Aduro H2 Hybride hout en pelletkachel in een

Aduro H2 Hybride

Aduro Hybride bekroond met EU-milieuprijs

De innovatieve en duurzame Aduro Hybride is op 18 juni 2018 bekroond met de prestigieuze milieuprijs European Business Awards for the Environment omdat de Aduro Hybrid de ongemakken wegneemt van een gewone houtkachel.

Aduro H1 Hybride bij De Heide Smid

Wil je meer informatie over de Aduro Hybride? Onze deskundige adviseurs vertellen je graag meer over deze kachel en de mogelijkheden voor een Aduro Hybride in jouw woning. Neem gerust contact met ons op. Natuurlijk kan je de Aduro H1 Hybride ook op onze website bekijken.

Bekijk de Aduro H1 Hybride

Wil je de Aduro H1 Hybride in het echt bewonderen? In onze showroom in Halle staat deze kachel brandend opgesteld.

Aduro H1 Hybride

Aduro H1 Hybride

Meer informatie nodig?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

    100% veilig en spamvrij