Aduro H1 Hybride: hout- en pelletkachel in één

Aduro Hybride bekroond met EU-milieuprijs

De innovatieve en duurzame Aduro Hybride is op 18 juni 2018 bekroond met de prestigieuze milieuprijs European Business Awards for the Environment omdat de Aduro Hybrid de ongemakken wegneemt van een gewone houtkachel.


Het Deense merk Aduro presenteert een bijzonder innovatieve kachel: de Aduro H1 Hybride, een hout- en pelletkachel in één! Je hebt dus de keuze tussen twee warmtebronnen: houtblokken of pellets. En dit alles geïntegreerd in een kachel met een aantrekkelijk design.

Op elk gewenst moment kan je overschakelen van pellets naar hout. Je kan de houtblokken in de branderkamer leggen terwijl de kachel nog brandt op pellets. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de houtkachel op te starten. Zodra er rookgassen worden gemeten van >300 graden stopt de pellettoevoer automatisch. Wanneer het hout is opgebrand neemt de pelletkachel het vanzelf weer over, de rookgastemperatuur is dan gezakt tot onder de 100 graden. De toevoer van pellets wordt verzorgd door twee afzonderlijke aangestuurde vijzels. Op deze manier is het niet mogelijk dat de pellets terug gaan branden richting de pelletvoorraad.

Waar een pelletkachel afhankelijk is van stroom, is een houtkachel dat natuurlijk niet. Met de Aduro H1 Hybride kun je bij een eventuele storing gewoon overschakelen op hout en kun je blijven genieten van de heerlijke warmte.

De Aduro H1 Hybride is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zelf wanneer je niet thuis bent is het mogelijk om de kachel te bedienen en zo je woning op afstand te verwarmen, in dit geval werkt de kachel op pellets. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een WiFi verbinding in je woning.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

De voordelen op een rij:
– Start volledig autonoom op;
– Kan gedurende 24 uur branden (8 á 9 uur bij maximaal vermogen);
– Manuele bediening of via je smartphone of tablet;
– Weekprogrammatie met temperatuurcontrole;
– Stille werking (zonder ventilator) zowel op hout als op pellets;
– Een zeer aangenaam vlammenbeeld

De Aduro H1 Hybride is standaard voorzien van 2 zijruiten. Sinds kort is deze kachel ook verkrijgbaar zonder zijruiten: De Aduro H2 Hybride.

Wil je meer informatie over de Aduro H1 Hybride of wil je deze kachel in het echt bewonderen? Neem dan contact met ons op via 0314-631741 of bezoek onze showroom in Halle, waar deze kachel brandend staat opgesteld.

Links zie je de kachel branden op pellets, rechts op hout.