Aduro H1 Hybride: hout- en pelletkachel in één

Het Deense merk Aduro presenteert een bijzonder innovatieve kachel: de Aduro H1 Hybride, een hout- en pelletkachel in één! U heeft dus de keuze tussen de twee milieuvriendelijkste warmtebronnen: houtblokken of pellets. En dit alles geïntegreerd in een kachel met een aantrekkelijk design.

Op elk gewenst moment kunt u overschakelen van pellets naar hout. U kunt de houtblokken in de branderkamer leggen terwijl de kachel nog brandt op pellets. Hierdoor is het zeer eenvoudig om uw houtkachel op te starten. Zodra er rookgassen worden gemeten van >300 graden stopt de pellettoevoer automatisch. Wanneer het hout is opgebrand neemt de pelletkachel het vanzelf weer over, de rookgastemperatuur is dan gezakt tot onder de 100 graden. De toevoer van pellets wordt verzorgd door twee afzonderlijke aangestuurde vijzels. Op deze manier is het niet mogelijk dat de pellets terug gaan branden richting de pelletvoorraad.

Waar een pelletkachel afhankelijk is van stroom, is een houtkachel dat natuurlijk niet. Met de Aduro H1 Hybride kunt u bij een eventuele storing gewoon overschakelen op hout en kunt u blijven genieten van de heerlijke warmte.

De Aduro H1 Hybride is eenvoudig te bedienen via een app op uw smartphone of tablet. Zelf wanneer u niet thuis bent is het mogelijk om de kachel te bedienen en zo uw woning op afstand te verwarmen, in dit geval werkt de kachel op pellets. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een WiFi verbinding in uw woning.

De app is beschikbaar op iOS en Android.

De voordelen op een rij:
– Start volledig autonoom op;
– Kan gedurende 24 uur branden (8 á 9 uur bij maximaal vermogen);
– Manuele bediening of via uw smartphone of tablet;
– Weekprogrammatie met temperatuurcontrole;
– Stille werking (zonder ventilator) zowel op hout als op pellets;
– Een zeer aangenaam vlammenbeeld

Wilt u meer informatie over de Aduro H1 Hybride of wilt u deze kachel brandend bewonderen? Neem dan contact met ons op via 0314-631741 of bezoek onze showroom in Halle, waar deze kachel brandend staat opgesteld.

Links ziet u de kachel branden op pellets, rechts op hout.