Wiking

Sfeervol & duurzaam

Wiking houtkachel kopen?

De Heide Smid is officiële dealer van de Wiking houtkachels en weet daarom alles over het inbouwen, installeren en onderhouden van de gaskachels van het merk. De Wiking is een duurzame houtkachel en heeft een uitstekende verbranding, een hoog rendement en een lage uitstoot van koolmonoxide. Daarnaast hebben de houtkachels een eenvoudige bediening waardoor hij eenvoudig in gebruik is. Breng een bezoek aan onze showrooms in Duiven en Halle om het ruime assortiment te bekijken.

Wiking houtkachels kopen bij De Heide Smid

Naast het feit dat Wiking er in meerdere uitvoeringen is, kun je het vermogen zelf naar wens aanpassen door meer of minder hout te verbranden. Uniek voor de nieuwe Wiking houtkachel is het verbrandingssysteem. Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is ook de CO-uitstoot veel lager. De verbeteringen ten opzichte van de oude techniek zijn zo revolutionair dat meteen octrooi is aangevraagd op het systeem. Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de betere verbranding de ruit van de kachel perfect schoon blijft. In de houtkachels van Wiking kunnen alle soorten hout gestookt worden. Je kunt dus ook hardhoutsoorten zoals Meranti, Azobé en uiteraard eikenhout stoken in deze kachels.

Kiezen voor een Wiking betekent kiezen voor een houtkachel van hoge kwaliteit die een leven lang meegaat. Onze kachels voldoen aan verschillende Europese normen en dragen een CE-markering op het typeplaatje op de achterzijde van de kachel. Met ruim tachtig jaar ervaring in kachels en schouwen kun je bij De Heide Smid rekenen op een vakkundig en gedegen advies. De kachels van Wiking zijn in onze showrooms te bewonderen en te bestellen.

Waarom kiezen voor een Wiking kachel?

  • Gemak & comfort: Met één simpele druk op de knop een prachtig vlammenspel.
  • Energiezuinig: Met kachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Wiking houtkachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Wiking zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de houtkachels van Wiking in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Wiking