Wiking

WikingDe WIKING is een  duurzame kachel. De houtkachel beschikt over een aantal sterke eigenschappen. Zo heeft de WIKING houtkachel een uitstekende verbranding, een hoog rendement en een lage uitstoot van koolmonoxide. Daarnaast heeft de houtkachel een eenvoudige bediening waardoor hij makkelijk in het gebruik is. In de houtkachels van WIKING kunnen alle soorten hout gestookt worden. U kunt dus ook hardhoutsoorten zoals Meranti, Azobé en uiteraard eikenhout stoken in deze houtkachels.

Naast het feit dat je WIKING er in meerdere uitvoeringen is, kun je het vermogen zelf naar wens aanpassen door meer of minder hout te verbranden. Uniek voor deze nieuwe WIKING houtkachel is het verbrandingssysteem. Dankzij dit bijzondere systeem is de verbranding vele malen effectiever en is ook de CO-uitstoot veel lager. De verbeteringen ten opzichte van de oude techniek zijn zo revolutionair dat meteen octrooi is aangevraagd op het systeem. Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de betere verbranding de ruit van de kachel perfect schoon blijft.

WIKING houtkachels
Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. Bovendien wordt extra gemak geleverd doordat de luchttoevoer maar met één knop bediend hoeft te worden. Daardoor is er altijd een juiste verhouding tussen de op vijf posities aangevoerde verbrandingslucht. Bovendien heeft de WIKING mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de houtkachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen.

 Kiezen voor een WIKING betekent kiezen voor een houtkachel van hoge kwaliteit die een leven lang meegaat. Onze kachels voldoen aan verschillende Europese normen en dragen een CE-markering op het typeplaatje op de achterzijde van de kachel.
De haarden van WIKING zijn in de showrooms van De Heide Smid te bestellen. U kunt de kachels en accessoires ook online bestellen via de website van De Heide Smid. Voor meer informatie of een advies van de kachelspecialisten van De Heide Smid, kunt u contact opnemen met De Heide Smid. De Heide Smid heeft twee vestigingen en deze zijn beide gevestigd in Gelderland. De hoofdvestiging is gevestigd in het Achterhoekse dorp halle. Dit ligt op een steenworp afstand van andere plaatsen uit de achterhoek zoals: Varsseveld, Zelhem, Lichtenvoorde, Ruurlo en Groenlo. Verder hebben heeft de Heide Smid nog een vestiging in Duiven. Duiven is gevestigd aan de A12 en ligt dit bij andere bekende plaatsen zoals; Arnhem, Zevenaar, Doetinchem, Nijmegen en Werstervoord. Het ligt ook dicht bij wat mindere bekende dorpen zoals; Angeren, Huissen,Lathum en Giesbeek. Als u vanuit de richtin van Amsterdam of Utrecht komt raden wij u aan om bij de heide Smid in Duiven te komen. Mocht u vanuit Duitsland komen, kunt u terrecht bij onze vestiging in Halle en in Duiven. Onze beide vestigingen liggen dicht bij de Duitse grens. Uw WIKING haard is online te bestellen. Kijk hiervoor in de webshop van De Heide Smid.