Wanders

Sfeervol & duurzaam

Wanders haarden en kachels kopen?

Wanders haarden en kachels worden sinds 40 jaar ontwikkeld en geproduceerd door een familiebedrijf uit de Achterhoek. De Heide Smid is officieel dealer en verkoopt, installeert en onderhoudt de kachels en haarden van Wanders. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Wij leveren Wanders houtkachels, gashaarden, terrashaarden, buitenhaarden, vrijstaande haarden en inzethaarden. Bezoek onze showrooms, gelegen in Halle en Duiven, om het aanbod te bewonderen.

Wanders kachels kopen bij De Heide Smid

De haarden en kachels van Wanders hebben een hoog rendement en een regelbare schone verbranding. Hiermee voldoen de houthaarden of gaskachels aan de gestelde milieueisen. Een haard van Wanders scheelt ook in stookkosten, wat nog beter voor het milieu is. De houtkachel of gashaard is leverbaar in verschillende afmetingen. Bij de productie van de kachels is gelet op veiligheid, maar ook op vormgeving en gebruiksgemak. De kachelexperts van De Heide Smid informeren je graag over de luchtcirculatie, warmtetechniek en vuurarchitectuur van de Wanders kachels en haarden. Zij kunnen je ook uitgebreid advies geven over rookkanalen, gasleidingen en de bouwvoorschriften voor de installatie van een Wanders haard of kachel.

Wanders heeft kachels en haarden voor elk interieur: modern, nostalgisch of klassiek. Wij bieden een kachel op gas, een houtgestookte haard, een vrijstaande haarden of inzethaard van het merk. Hiermee haal je gezelligheid en warmte in huis. Met ruim tachtig jaar ervaring in kachels en schouwen kun je bij De Heide Smid rekenen op een vakkundig en gedegen advies. Bezoek snel onze winkel voor het aanbod van Wanders.

Waarom kiezen voor een Wanders haard of kachel?

  • Garantie: De kachels en haarden zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houthaarden en gaskachels kun je flink besparen op de kosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: De kachels en haarden van Wanders zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De Wanders kachels en haarden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels en haarden van Wanders in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Wanders