Ruby Fires

Sfeervol & duurzaam

Ruby Fires
haarden kopen?

De Heide Smid is officiële dealer van de Ruby Fires haarden en weet daarom alles over de voordelen van de kachels van Ruby Fires zonder rookkanaal. De Heide Smid informeert je graag over de mogelijkheden van deze elektrische en bio/ethanol haarden. In de uitgebreide showrooms van De Heide Smid in Halle en in Duiven vind je de haarden brandend opgesteld. Daar kun je de Ruby Fires haarden vrijblijvend bekijken. En uiteraard kun je bij ons terecht voor een passend advies.

Ruby Fires haarden kopen bij De Heide Smid

Zoek je een mooie haard met een stijlvol design? Ruby Fires werd in 1994 opgericht door Wilfred Kos. Als visionair geloofde hij in het marktpotentieel voor een sfeervuur in huizen waar geen rookkanaal aanwezig was. De filosofie van Ruby Fires is om de warmte in huis te brengen met de haard als middelpunt, maar wel op een veilige manier. Ruby Fires blijft altijd streven naar het perfecte vuur. Op het gebied van vuren op bio ethanol, staat veiligheid voorop. Bij elektrische vuren is dit het creëren van het meest realistische vuur. Op die manier kun je altijd een kachel vinden die het best bij jouw woning en behoeften past.

Vuur geeft een gezellig en romantisch gevoel bij mensen. Met een Ruby Fires haard haal je deze ambiance in huis. Deze koop je uiteraard bij de specialist. Met ruim tachtig jaar ervaring in kachels en schouwen kun je bij De Heide Smid rekenen op een vakkundig en gedegen advies. De Heide Smid levert de Ruby Fires haarden vanwege deze hoge kwaliteit. De kachel staat garant voor maximale duurzaamheid en minimale milieubelasting. De haarden zijn daardoor bijzonder energiezuinig.

Waarom kiezen voor een Ruby Fires haard?

  • Garantie: De kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houtkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Ruby Fires haarden zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De haarden van Ruby Fires zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Waarom kiezen voor een Ruby Fires haard?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Ruby Fires