Firo

Sfeervol & duurzaam

Firo kachel
kopen?

Wie kiest voor een kachel van Firo, kiest voor warmte, sfeer en comfort in huis. De Heide Smid is officiële dealer van de Firo haarden en weet daarom alles over de voordelen van de kachels van Firo. De Heide Smid informeert je graag over de mogelijkheden van deze elektrische en bio/ethanol haarden. In onze showroom kun je de Firo haarden vrijblijvend bekijken. Wij bezorgen de haarden van het merk bij je thuis en installeren deze kachels en haarden ook.

Firo kachels kopen bij De Heide Smid

Vuur geeft een gezellig en romantisch gevoel bij mensen. Met een Firo kachel haal je deze ambiance in huis. De Heide Smid, met ruim tachtig jaar ervaring, kan elk type Firo kachel thuisbezorgen en installeren. De Firo kachels zijn houtgestookte inzettoestellen met een grote vuurzichtbaarheid en een hoog rendement. De Firo inzet houtkachels kunnen zowel geplaatst worden in bestaande als in nieuw te bouwen sierschouwen. Dankzij hun strakke vormgeving lenen zij zich tot een plaatsing in zeer moderne of meer klassieke sierschouwen. De Heide Smid levert de Firo haarden vanwege deze hoge kwaliteit. De kachel staat garant voor maximale duurzaamheid en minimale milieubelasting.

Firo kachels zijn er in verschillende soorten en maten. De Vermont castings kachels zijn gietijzeren Amerikaanse houtkachels, die alom geprezen worden om hun kwaliteit en zuinig verbruik. Ze worden ook wel gezien als de trendsetter van de milieuvriendelijke verbranding en voldoen dan ook aan de strengste ecologische eisen. De Firo Gas Logs zijn decoratieve gasgestookte open vuren die in een open haard geplaatst kunnen worden. De Firo inbouwhaarden zijn houtgestookte haarden met een grote vuurzichtbaarheid en een hoog rendement.

Waarom kiezen voor een Firo kachel?

  • Garantie: De kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houtkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: De Firo kachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Firo zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels van Firo in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Firo