Faber

Sfeervol & duurzaam

Faber haard of
-kachel kopen?

Faber is een haardenproducent van elektrische haarden, houtkachels, gashaarden en buitenhaarden. De Heide Smid is een erkende Faber dealer en verkoopt, installeert en onderhoudt de kachels en haarden van Faber. De Heide Smid heeft zoveel mogelijk Faber haarden op voorraad en kan elk type Faber haard of kachel snel bij je thuis bezorgen. Breng een bezoek aan onze showrooms, waar vrijwel alle haarden en kachels brandend opgesteld staan, om inspiratie op te doen.

Faber haarden en kachels kopen bij De Heide Smid

Wij zijn al 80 jaar sfeermakers met haarden en hartelijkheid. In onze showrooms in Halle en Duiven vind je het volledige assortiment gashaarden van Faber, welke sfeer en gezelligheid brengen. Faber produceert elektrische kachels, houtkachels, gashaarden en buitenhaarden. De producten zijn een belangrijke warmtebron in en om het huis. Dat maakt ook dat een Faber haard veel energie kan besparen. Het hoge rendement van de kachel scheelt je stookkosten en door de regelbare schone verbranding geven de kachels zo min mogelijk afvalstoffen af. Wat voor type haard of kachel je ook zoekt; met een product van Faber slaag je zeker!

Een kachel of haard van Faber is niet alleen een goede warmtebron, maar heeft ook een toegevoegde waarde voor jouw interieur. Daarom zijn de kachels van Faber in verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat zij op elke plek in huis van woonkamer tot eetkamer, van werkkamer tot veranda, mooi uitkomen. Breng snel een bezoek aan één van onze sfeervolle showrooms voor een prachtige Faber haard of kachel. Laat je adviseren door onze deskundigen.

Waarom kiezen voor een Faber haard?

  • Gemak & comfort: Met één simpele druk op de knop een prachtig vlammenspel.
  • Milieuvriendelijk: Verbranding van gas is een zeer schone brandstof.
  • Eenvoudige installatie: De afvoer kan zo door de muur bij een gesloten verbranding.
  • Overal te plaatsen: Diverse Faber haarden zijn overal te plaatsen.
  • Ruim assortiment: De haarden van Faber zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels en haarden van Faber in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

 

Faber