Bellfires

Een Bellfires gashaard kopen?

Bellfires is al sinds 1928 dé Nederlandse fabrikant als het gaat om gashaarden. De haarden van Bellfires voldoen aan het Premium Green certificaat. Dat betekent dat de gashaarden van Bellfires staan voor schone verbranding, een hoog rendement, de laagste CO2 uitstoot en de laagste fijnstofemissie. De Heide Smid is officiële dealer van de Bellfires gashaarden en weet daarom alles over het inbouwen, installeren en onderhouden van de gaskachels van het merk.

Bellfires gashaard kopen bij De Heide Smid

Wij zijn al 80 jaar sfeermakers met haarden en hartelijkheid. In onze showrooms in Halle en Duiven vind je het volledige assortiment gashaarden van Bellfires. Onze adviseurs informeren je graag over het rendement, de luchthuishouding, de veiligheid, het verbrandingsproces, de zuurstoftoevoer en de rookgasafvoer van deze gashaarden. De Heide Smid bezorgt de haarden van Bellfires bij je thuis en installeert de kachels en haarden bij je thuis indien gewenst. De kachel staat garant voor maximale duurzaamheid en minimale milieubelasting. De haarden van Bellfires zijn daardoor bijzonder energiezuinig. Dat ziet De Heide Smid graag.

De kachels van Bellfires zijn geschikte warmtebronnen en sfeerhaarden voor in de woonkamer, slaapkamer, eetkamer of keuken. De kachels van Bellfires zijn uitgevoerd in antraciet, koper of roestvrij staal. De Heide Smid levert ook gebruikte, tweedehands Bellfires haarden. Bezoek één van onze showrooms voor een deskundig advies. Dit doen we onder meer door kosteloos een 3D-ontwerp te maken, zodat je kunt zien hoe de Bellfires gashaard eruitziet in jouw interieur.

Waarom kiezen voor een Bellfires gashaard?

  • Gemak & comfort: Met één simpele druk op de knop een prachtig vlammenspel.
  • Energiezuinig: De haard heeft een schone verbranding, een hoog rendement, de laagste CO2 uitstoot en de laagste fijnstofemissie.
  • Gesloten verbrandingssysteem: De gashaarden zijn geschikt om zonder schoorsteen in jouw huis te plaatsen.
  • Overal te plaatsen: Diverse Bellfires haarden zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De haarden van Bellfires zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de gashaarden van Bellfires in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een DRU gashaard?

Bij de aanschaf van een DRU gashaard ga je niet over één nacht ijs. De keuze voor de juiste gashaard is maatwerk en afhankelijk van je woning, de grootte van de te verwarmen ruimte en je persoonlijke smaak. Het is belangrijk om vooraf helder te hebben welke mogelijkheden je woning biedt en wat je precies verwacht van de haard. Wil je vooral warmte, of is de sfeer belangrijk? Wij helpen je graag en zetten het een en ander voor je op een rij.

Welk type gashaard kies je? Er zijn drie type gashaarden: inbouwgashaarden, vrijstaande en vrijhangende gashaarden. Je hebt dus volop keuze voor jouw ruimte. En kies je voor een gashaard met open of gesloten verbranding? Voor verbranding heb je altijd zuurstof nodig. Waar dit vandaan komt, hangt af van het type systeem. Daarnaast moet je rekening houden met het vermogen, technische mogelijkheden, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Wil je meer info? Kom bij ons langs voor een persoonlijk advies of maak een afspraak. Wij helpen je bij de keuze voor je haard.

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

 

Bellfires