Barbas

Een Barbas kachel kopen?

De kachels van Barbas zijn echte kwaliteitsproducten. De Heide Smid levert deze kachels en haarden graag, mede door hun hoge rendement en regelbare schone verbranding waardoor zij geen afvalstoffen afgeven. Het merk Barbas staat bekend om een goede luchthuishouding, veilige verbrandingsprocessen, gecontroleerde zuurstoftoevoer en rookgasafvoer. Onze kachelspecialisten kunnen je alles vertellen over deze kwalitatief hoogstaande en energiebesparende Barbas houtkachels en gashaarden.

Barbas kachel kopen bij De Heide Smid

Kies je voor een Barbas kachel, dan kies je voor sfeer, rendement en het optimaal benutten van de warmte. Deze koop je uiteraard bij De Heide Smid. Wij presenteren de houtkachels en gashaarden van Barbas in de showrooms in Halle en Duiven. Het merk is al sinds 1976 de standaard als het gaat om innovatie en design. Wij leveren alle types haarden en kachels van Barbas. Denk hierbij aan inbouwhaarden, inzet gashaarden of een vrijstaande houthaard of gaskachel. Maar ook eco-gashaarden en gebruikte, tweedehands haarden en kachels van het merk zijn bij ons te verkrijgen. De Heide Smid bezorgt en installeert de kachels en haarden van Barbas bij je thuis.

Sfeervol wonen begint dus met de prachtige en stijlvolle kachels en haarden van Barbas. Onze specialisten adviseren je graag over de mogelijkheden. Daarnaast kun je kosteloos een 3D-ontwerp maken, zodat je kunt zien hoe de kachel eruitziet in jouw interieur. De combinatie van een professioneel advies en een professioneel ontwerp zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt! Breng daarom snel een bezoek aan één van onze sfeervolle showrooms voor een prachtige Barbas kachel.

Waarom kiezen voor een Barbas kachel?

  • Kwaliteit: Hoogwaardige, stijlvolle materialen zorgen voor jaren onbezorgd haardplezier.
  • Duurzaam: Optimaal beheer van het houtverbruik, hogere rendementen en lagere emissies.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Barbas kachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Barbas zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels van Barbas in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een DRU gashaard?

Bij de aanschaf van een DRU gashaard ga je niet over één nacht ijs. De keuze voor de juiste gashaard is maatwerk en afhankelijk van je woning, de grootte van de te verwarmen ruimte en je persoonlijke smaak. Het is belangrijk om vooraf helder te hebben welke mogelijkheden je woning biedt en wat je precies verwacht van de haard. Wil je vooral warmte, of is de sfeer belangrijk? Wij helpen je graag en zetten het een en ander voor je op een rij.

Welk type gashaard kies je? Er zijn drie type gashaarden: inbouwgashaarden, vrijstaande en vrijhangende gashaarden. Je hebt dus volop keuze voor jouw ruimte. En kies je voor een gashaard met open of gesloten verbranding? Voor verbranding heb je altijd zuurstof nodig. Waar dit vandaan komt, hangt af van het type systeem. Daarnaast moet je rekening houden met het vermogen, technische mogelijkheden, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Wil je meer info? Kom bij ons langs voor een persoonlijk advies of maak een afspraak. Wij helpen je bij de keuze voor je haard.

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

 

Barbas