De Heide Smid

De meest realistische elektrische haard

De ontwikkelingen op de markt van elektrische haarden maken de laatste tijd grote sprongen. Er worden in rap tempo veel nieuwe technologieën ontwikkeld en toegepast. Dit komt de realiteit van het vuur ten goede. Maar wat is nu de meest realistische elektrische haard? Dat lees je in dit kennisbank artikel!

Lees meer

Een elektrische haard kopen: waar moet ik op letten?

De elektrische haarden worden steeds populairder. Wij geven je in dit artikel een aantal punten om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar de geschikte haard voor in jouw woonkamer!

Lees meer

Een haard zonder rookkanaal, kan dit?

Een kachel in je woonkamer hebben, zonder dat de hele aansluiting van een rookkanaal en schoorsteen hierbij komt kijken. Is dit een mogelijkheid? Sommige mensen vragen het zich af, daarom gaan wij daar in dit artikel verder op in.

Lees meer

15 voor- en nadelen van elektrische haarden

Elektrische haarden zijn de laatste jaren in populariteit gestegen. Dat is niet voor niets: ze bieden ontzettend veel voordelen. Deze voordelen en ook de nadelen van een elektrische haard lees je in dit kennisbankartikel.

Lees meer

Elektrische verwarming als hoofdverwarming, kan dat?

Steeds meer mensen kiezen thuis voor een elektrische haard. Een elektrische haard heeft namelijk veel voordelen. Het is een milieuvriendelijke oplossing en bovendien zijn de vlammen die een elektrische haard nabootst, haast niet meer van echt te onderscheiden. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om een verwarmingselement toe te voegen aan een elektrische haard, waardoor de haard ook warmte afgeeft. Veel...

Lees meer

Een elektrische haard als roomdivider

Je hebt een (grote) ruimte in huis, die lastig in te richten is. Je kunt dan overwegen om een roomdivider te plaatsen. Hiermee kun je de ruimte verdelen en creëer je als het ware twee afzonderlijke ruimtes. Zou dat kunnen met een elektrische haard? We leggen het uit in dit artikel.

Lees meer

De kosten van een elektrische haard

Wanneer je graag een elektrische haard wil aanschaffen, is het fijn om inzicht te hebben in het totale mogelijke kostenplaatje. Daarom schijven wij in dit artikel een aantal punten op waar je wel en geen rekening mee hoeft te houden bij de aanschaf van een elektrische haard.

Lees meer

De Dimplex Vivente-serie met Revillusion vlamtechnologie

Momenteel zijn er vele verschillende soorten elektrische haarden op de markt verkrijgbaar. Dit komt mede door de sterke groei van de vraag naar dit soort kachels. Zo presenteerde Dimplex haar nieuwe Vivente-serie! Waarbij ze gebruik maken van de Revillusion Technologie.

Lees meer

Verbruik elektrische haard

De kosten van een elektrische haard bestaan in principe alleen uit de aanschaf van de haard, stroomkosten en eventuele verbouwingskosten voor een inbouwhaard. In dit artikel behandelen we de energiekosten en hoe je dit kunt berekenen.

Lees meer

Verschillende technieken elektrische haarden

Er zijn verschillende soorten technieken met betrekking tot elektrische haarden. De drie belangrijkste technieken zijn: Waterdamp techniek, hologram techniek, LED-projectie techniek. Hieronder worden de verschillende technieken uitgelegd. 

Lees meer